screen

Udvendig solafskærmning

Udvendig solafskærmning er en glimrende måde at supplere de indvendige – gardiner og persienner osv. I nogle tilfælde kan udvendig solafskærmning endda helt erstatte de indvendige. Udvendig solafskærmning skal forstås som løsninger, der monteres udvendigt med det formål at skærme for solens stråler.

Hvorfor solafskærmning?

Solen kan være yderst forstyrrende i dagligdagen, hvis ikke man har et fungerende solafskærmningssystem. Mange, der arbejder på kontor, har især problemer med solen, da den gør det svært at orientere sig på computeren. Dvs. at det har direkte effekt på arbejdet, men også på arbejdsmotivationen. Gardiner er en løsning på problemet, men det betyder desværre at udsynet er blokeret, hvilket skaber en følelse af at være lukket inde. Derfor er udvendig solafskærmning en glimrende løsning, da udsynet er intakt, mens effekterne af solafskærmningen endda forstærkes i forhold til almindelige gardiner.

Screens

Screens er et effektivt eksempel på udvendig solafskærmning, der fungerer ved, at de afviser op til 80 % af solens stråler. De fås i mange forskellige typer og farver, og det smarte ved screens er, at de næsten går i et med facaden. Dermed komplimenterer de bygningen fint, mens udsynet fra rummet er intakt. Af forskellige screen-typer kan nævnes: solo-screen, kombi-screen, indbygget screen, ZIP-screen osv. De fås desuden i forskellige dugtyper.

Markiser

En markise er en yderst velegnet til udvendig solafskærmning, der samtidig bringer andre fordele med sig. Eksempelvis kan en markise også bruges til at overdække en terrasse eller en altan, således man kan søge ly for regnen eller søge skygge. En markise er grundlæggende en afskærmning, der er monteres over et vindue, men kan altså også bruges til altaner og terrasser. Det smarte ved markisen er, at det direkte og ofte skarpe sollys bliver afvist. Alligevel bliver rummet oplyst via reflekterende lys, hvilket sikrer en behagelig belysning og et godt indeklima. En markise bliver en del af bygningen, og derfor er det muligt at vælge mellem en masse forskellige farver og former, således at den passer så godt ind som muligt. Markisen kan desuden rulles sammen, og dette gøres forskelligt afhængigt af modellen. Det er nemlig muligt at få en med indbygget motor, mens en normal skal rulles sammen manuelt.

Fordel og ulemper med udvendig solafskærmning

Den største fordel ved udvendig solafskærmning er effektiviteten. Det er langt bedre end persienner og gardiner til at forhindre at rummet bliver varmt og utåleligt. Det er en stor fordel, da det er utroligt dyrt at køle en rum ned, og dermed muliggør det en forholdsvis stor besparelse. Samtidigt er det smart, at markisen kan anvendes til at få mere ud af eventuelle udendørs områder som terrassen eller en altan. En ulempe er, at den udvendige solafskærmning ofte er noget dyrere end den indvendige. Det er den, da den indvendige ikke skal forsvare sig mod vind og vejr, som den udvendige skal. Derfor bør der også vælges med stort fokus på kvaliteten for at få en udvendig solafskærmning, der kan holde i mange år.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *