regn

Dette skal du vide om dit regntøj som jæger

Regntøj har vi alle sammen brug for. I Danmark regner det alle fire sæsoner, og så er det koldt i tre af dem. Derfor vil vi for alt i verden undgå at blive våde, da det også vil gøre os kolde.

Hvis du godt kan lide at jage, så har du endnu mere brug for regntøj, end den almene dansker. Når man er ude på jagt, så kan man risikerer at skulle bruge mange timer på at vente. Når man venter, så kan det naturligvis også regne. Det er bare ikke sjovt at sidde og vente i regnen, hvis ikke man har ordentligt regntøj.

Hvis man har ordentligt regntøj, så er det derimod ganske underholdende. Super godt regntøj holder nemlig regnen ude 100%, samtidigt med at det holder dig varm. Ydermere, så kan du finde utroligt åndbart regntøj, som især er dejligt at have, når man er ude og jage. Der er nogle helt basale tips og tricks, som der er gode at have med sig, når man kigger efter regntøj. Derudover, så findes der nogle ting, som er værd at vide, når du leder efter regntøj som jæger. Vi kan godt lide at hjælpe, derfor har vi skrevet den her artikel, der har til formål at gøre jagten efter regntøj som jæger meget lettere for dig.

Dette skal du vide om dit regntøj som jæger:

1. Vandtæthed

Regntøj skal helst være vandtæt. Især hvis du vil bruge det til at jage! Find derfor regntøj, som er meget vandtæt. Et stofs vandtæthed måles ved hjælp af vandsøjletryk. Hvor stort et vandsøjletryk regntøj kan modstå, det er altid oplyst på produktet. Ifølge dansk teknologisk institut, så er et stof vandtæt, når det kan modstå

2. Camouflage

Du vil helst helt undgå at blive hørt og set, når du er ude og jage. Det kan ikke undgås 100%, men du bliver nødt til at gøre det så svært som muligt for dyrene at se dig. Derfor skal dit regntøj som jæger være med camouflage. Du skal naturligvis vælge en camouflage, der passer til de omgivelser du befinder dig i. Med meget stor sandsynlighed, så passer den standard grønne og brune camouflage til dig.

3. Åndbarhed

Åndbarheden er super vigtigt, når det kommer til regntøj. Alt for meget regntøj formår at holde vand ude, men formår ikke at lade din krop ånde. Regntøj til jægere skal have ekstra høj åndbarhed, da det er tiltænkt fysisk aktivitet. Vi kender alle sammen den indelukkede følelse af sved under regnbukserne.

Den følelse er ikke sjov og den kan heldigvis undgås. Det kræver blot, at regntøjet du vælger har en høj åndbarhed. Hvis du får dig regntøj af rigtig høj kvalitet, så kan du dog næsten være sikker på, at det har en høj åndbarhed og derfor vil være behageligt at have på, når du er ude og jage.

I mange regnjakker er der åbninger ved armhulerne, som man kan åbne ved hjælp af en lynlås. Det er super smart, da det lader vind trænge ind, der hvor man sveder mest og værst. Den her funktion er især at finde i skijakker, da der kommer ekstra meget vind ind, når man glider ned af pisterne.

4. Brugt eller nyt?

Find ud af, om du vil have brugt eller nyt regntøj. Brugt regntøj er fordelagtigt, da det er væsentligt billigere end nyt regntøj. Nyt regntøj er dog nyt og kommer oftest med en garanti.

Når det så er sagt, så kan du sagtens finde godt regntøj som jæger brugt, det gælder blot om at kigge efter det, de rigtige steder. Hvis regntøjet besidder en høj kvalitet, så er det stort set ikke til at slide op. Overvej gerne om fordelene og ulemperne ved noget brugt tøj og noget nyt tøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *