glad pige på ferie

Skal der vælges hostel eller hotel på ferien?

Er hostel og hotel det samme pånær en stavefejl? Det troede jeg i starten. Jeg kendte ikke ordet hostel, men efter grundige undersøgelser på internettet er jeg nu blevet klar over at det ikke bare skyldes en stavefejl. Hostel og hotel er meget forskellige. Hostel er egentlig bare et engelsk ord vi har indført i det danske sprog som med så mange andre. Hostels dækker kort sagt over det vi tidligere altid har kendt som vandrerhjem. Et hostel bliver typisk brugt til korte overnatningsperioder og gerne at personer der er backpack-rejsende. Dette skyldes at hostels typisk tilbyder meget billige overnatninger i forhold til på hoteller. Hostels består typisk af værelser til 3-4 eller flere personer, hvor du har din egen nøgle. Det er mere spartansk indrettet end på hoteller, men ganske anvendelig, hvis du bare har brug for en billig overnatning. Det kan være en rigtig god ide at vælge et hostel, hvis man er en børnefamilie på ferie. En indkvartering på hotel for en familie med for eksempel 2 voksne og 2 børn kan typisk blive meget dyrt på et hotel. Typisk skal værelset bare bruges til at sove i og de penge der spares ved at vælge hostel i stedet for hotel kan med fordel bruges på ekstra oplevelser sammen med børnene.

Hostelmuligheder på Amager og i København

På Amager findes der flere muligheder for at finde overnatning på hostels. Et af de måske mest kendte er Danhostel, der kun ligger ca. 4 km fra hovedstadens centrum og dermed meget centralt. Der er skøn udsigt til blandt andet den nyeste bydel i København, hvor der er store shoppingsmuligheder, men samtidig er der den urørte natur på Amager Fælled. Danhostel egner sig både til enkeltpersoner og børnefamilier der bare ønsker en billig og central overnatning, men også til firmaer der ønsker at afholde kurser eller sammenkomster. På Danhostels område findes der forskellige ferciliteter, blandt andet boldbaner, terrasse, samt petanquebaner.

Hvert år har Danhostel ca. 80.000 overnatninger og er dermed Danmarks næststørste hostel. Danhostel blev bygget i 1980, men er sidenhen blevet renoveret flere gange, for at optimere servicen og faciliteterne   for kunderne.

På Danhostel er der 96 private værelser der alle er indrettet med eget bad, toilet og fjernsyn derudover findes der også værelser og sovesale, hvor der er dele bad på gangen.

Det er nødvendigt at medbringe sengetøj hjemmefra eller leje det hos Danhostel., da soveposer ikke er tilladt.

Priserne hos Danhostel på Amager varierer prisen fra 170 til 830 kr afhængig af hvilken type værelse du ønsker. Det billigste værelse Danhostel tilbyder, er et fællesværelse, hvor der findes 5 senge. Det vil altid være personer af samme køn der deler et fællesværelse. Det dyreste type af værelser Danhostel har, er værelser med en-suite tekøkken. Dette er et godt valg hvis du gerne vil kunne tilberede din egen mad. På denne type værelser findes der en mikrobølgeovn, køleskab, arbejds- og skabsplads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *