Sammenlign lån og spar penge på renter

Når du står for at skulle låne penge, så går du som så mange andre også ind på nettet for at blive klogere – eller simpelthen for direkte at ansøge om et eller flere lån, hvis du allerede kender til de mange online lånefirmaer og deres mange tilbud.

Sammenlign lån hos XCSEMen budskabet i denne artikel – et budskab som du gør klogt i at lytte til – er at man ikke bare skal vælge det første det bedste lånetilbud at ansøge om. Det er en lidt for desperat handling, der kan ende med at koste en unødige ekstra penge i det lange løb. Der er nemlig forskel på lånetilbuddene, på deres renter og diverse gebyrer – og det beløb man ender med at have betalt udover det lånte, når man er færdig med at betale det givne lån tilbage kan nemt divergere med mange tusinde kroner.

Brug en prissammenligningsside på nettet

Men hvordan skal man så holde styr på de mange lånetilbud og skille det ene fra det andet? Det er et rigtig godt spørgsmål, for lånetilbuddene er mange og lyder alle ret fristende. Det er jo reklametekst og markedsføring fra lånefirmaernes side. Svaret hedder XCSE Lån – en side på nettet der er specialiseret i at opsamle og organisere lånetilbud online, så du nemt kan gennemskue og sammenligne de mange lån.

Du kan jo selv klikke dig ind hos XCSE på linket herover og se hvordan det fungerer, men helt kort kan vil fortælle at de har taget de mange lånetilbud der findes på det danske marked og opstillet dem i en tabel, hvor det er nemt at overskue og sammenligne dem med hinanden.

Begynd med at identificere dit lånebehov

Der hvor man bør begynde er at gøre sig nogle seriøse tanker om, hvor mange penge man reelt har brug for at låne. Og her er det vigtigt at være helt ærlig overfor sig selv. Det er nemt at blive fristet til at låne for mange penge, nu man alligevel er i gang med at låne penge. Lad os sige at du skal bruge 4.000 kr. til en eller anden ting eller oplevelse. I stedet for at låne de 4.000 kr. så er der mange der låner 5.000 kr. eller måske endda 10.000 kr. De resterende penge bliver nemmere klattet væk på ligegyldige ting. Men selvom det ikke umiddelbart ser ud til at gøre den store forskel hvor mange penge man låner, så gør det en kæmpe økonomisk forskel, når man skal til at betale pengene tilbage. Og i sidste ende når man er færdig med at betale lånet af, så har man i sidste tilfælde betalt langt flere penge i form af renter og gebyrer.

Altså er lektien og budskabet: lån ikke flere penge end du har brug for og slet ikke flere end du har mulighed for at betale tilbage. Jo højere beløb man låner, jo højere vil det månedlige afdrag også være – og det kan betyde en stor forskel i dit månedlige budget. Det er dumt at klatte penge væk, med den effekt at man senere bliver plaget af det hver eneste måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *