harpiks

Sådan begyndte man at bruge harpiks i håndbold

Man har spillet med harpiks i mange år, men det har ikke altid været meningen, at man skulle spille med harpiks i håndbold. I gamle dage holdte boldene ikke i så lang tid, og det gjorde at man ofte skulle til at skifte bolden ud. Det var dog ikke alle, som havde råd til at erstatte en håndbold hver 3. måned, og man skulle derfor komme med en løsning, som gjorde at håndbolden ikke gik i stykker lige så hurtigt som før.

Løsningen blev harpiks. Harpiks gør nemlig bolden stærkere, samtidig med at den også gør spillet meget nemmere. Du har lettere ved at gribe fat i bolden, og du kan skyde hårdere på mål. I dag har man valgt at bruge harpiks af traditionelle årsager, og hvis du ikke kan lide at spille med harpiks, skal du ikke forvente at det bliver afskaffet i den nærmeste fremtid.

Hvornår skal man starte med at bruge harpiks?

Der er mange forskellige meninger, når det kommer til hvornår det er en klog idé at bruge harpiks. Hvis du starter med at bruge det for tidligt, vil håndboldspillerne få mange vabler på fingrene, og det kan skabe stor utilfredshed hos forældrene. Typisk vil det blive antaget, at det er en god idé at starte med at spille håndbold, når de er omkring de 12 år.

Når de er fyldt 12 år, er der stor sandsynlighed for, at de også selv insistere på at spille harpiks. Hvis du ikke ved, om dit håndboldhold er klar til at træne med harpiks, kan du altid spørge deres forældre, og få deres mening om det. Ved at fortælle dem, at du forventer at de snart spiller med harpiks, vil de også være klar til, at der kommer harpiks på deres tøj, efter at de har været til håndboldtræning.

Hvis du spiller turnering med dit håndboldhold, vil der ofte være nogle regler om dette. Det er godt at være godt informeret om disse regler, ligesom at alle spillernes forældre skal være informeret om, at nu begynder de at spille håndbold. Hvis du ikke vil spille med harpiks, kan du kontakte de andre hold i turneringen, og høre om det er OK, at der ikke bliver spillet med harpiks i denne sæson.

Harpiks er ikke en dyr investering, men en sjov investering

Harpiks er med til at gøre håndbold meget sjovere. Med harpiks har du nemlig mulighed for at lave mange finter, som man ellers ikke vil være i stand til at lave. Derudover vil du også føle dig som en professionel, hvis du spiller med harpiks, særligt hvis du aldrig har prøvet at spillet med harpiks før.

Det er ikke dyrt at købe harpiks, og ofte har du muligheder for at købe harpiks i store mængder, uden at skulle betale i dyre domme for det. Hvis du køber en bøtte harpiks, vil den også kunne holde i lang tid, netop fordi at man ikke bruger meget harpiks i løbet af en træning. Typisk vil du kun behøve at tage harpiks på fingrene en gang.

Hvis de andre spillere på dit håndboldhold er med til at bruge af dit harpiks, vil det naturligvis blive opbrugt markant hurtigere end ellers. Hvis de gør dette, skal du derfor overveje om de skal være med til at betale for det harpiks, som du køber i fremtiden. Hvis det bliver en succes, kan du altid foreslå din træner, at klubben køber harpiks på vegne af holdet.

Klubber har ofte meget nemmere ved at købe harpiks til en lav pris, ofte til en pris under markedsprisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *