Regnskabsservice

Regnskabsservice – guide

Når du stifter en virksomhed, skal du være klar på at holde styr på din bogføring og dit regnskab. At holde regnskab er en væsentlig del af at drive en virksomhed. Især hvis din virksomhed er aktie baseret. At vise regnskab viser dine investorer hvordan det går økonomisk. Man kan eksempelvis se på det danske aktiemarked. Virksomhederne kommer med regnskab tit, og som regel skaber det en del postyr hvis et firma kommer med et ikke forventet regnskab.
Der indgår mange ting i et regnskab, men det mest væsentlige er udgifter og indkomster. Mange større firmaer har ansatte til at styre deres regnskab. Uden kontrol på regnskabsområdet, kan det være svært at drive en virksomhed. Det er vigtigt at præsentere sit regnskab til offentligheden hvis man vil opnå troværdighed. Derfor er der i Danmark pålagt alle større firmaer, en lov der sikre at de har en autoriseret revisor. En revisor holder styr på regnskabet, sørger for at indberette skat, og kan nogle gange hjælpe til med rådgivningen. Mange små firmaer har en relativ høj udgift, hvis de vil have revisor. Det kan dog i mange tilfælde være det værd. Som sagt giver en revisor mere troværdighed, og du kan dermed opnå flere mål. En bank der skal finansiere et mindre firma, har langt mere tro på en firma, der har papirerne i orden.

Andre ting der kunne indgå i et regnskab var ting som omsætning, kapital, gæld og aktiver. Alle disse værdier kan analyseres, og der bliver vurderet på det hele. Derfor skal man som et større firma være meget opmærksom på at man ikke slynger nogle forkerte tal ud.

Snyd med dit regnskab

Mange ser deres regnskab som en nem måde at hente lidt ekstra goder. Du kan nemlig som et lille firma have stor gavn ved ikke at indberette alle ens indtægter. På den måde bliver pengene sorte. Man kan også nemt, ved et uheld, komme til at kludre lidt rundt i regnskabet. Det vil sige at du enten kommer til at betale for meget eller for lidt i moms. Moms er pålagt alle firmaer i Danmark, og er 20% af alle indtægter. Det er derfor man siger at der er moms på alle vare.
Fidusen her, er hvis man ikke indberetter alle indtægter eller indsiger for høje udgifter. Alle udgifter du har, kan nemlig fratrækkes fra din moms. Hvis man ikke har en revisor til arbejdet, mister man derved troværdighed. Man ser tit folk der ikke får indberette deres moms rigtigt, og disse firmaer kommer i dårligt lys i manges øjne.

Denne artikel er leveret at Jonas fra www.jmregnskabsservice.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *