ældre mand

Der er mange ting som man lærer på et bosted

Der er mange ting som man lærer på et bosted for udviklingshæmmede og en af dem er at man lærer om dyr og hvordan de lever, spiser og kan bruges til noget.

På et bosted for udviklingshæmmede har man mange dyr

Der er især et bosted for udviklingshæmmede på Fyn, som går meget op i, at beboerne, som både kan voksne og børn, ja sådan set folk i alle aldre, ser hvordan naturen virker. Dette kommer til udtryk ved, at an har et landbrug, som er et slags værksted. Det er sådan, at fordi, at dette bosted for udviklingshæmmede befinder sig på Fyn så er der rig mulighed for at udnytte naturens ressourcer og bruge dette i undervisningen og udviklingen af de unge, som bor her og kommer her og netop er her for at udvikle sig lidt. Blandt andet har man på dette bosted for udviklingshæmmede valgt at have dyr. Og her er der naturligvis ikke tale om elefanter og giraffer, men derimod de danske landbrugsdyr, som blandt andet tæller køer og får. Derudover har man på dette bosted for udviklingshæmmede på det smukke sted på Fyn også valgt at have geder, høns og grise, så der er mange forskellige dyr, som man kan holde øje med og se hvordan udvikler sig lige så stille før man slagter dem og spiser dem. Der er også en køkkenhave, som dog kun bliver brugt om sommeren og her får man meget mad fra og størstedelen af de grøntsager man har de er faktisk herfra denne køkkenhave, hvor der både gulerødder, kartofler og løg.

På bosted for udviklingshæmmede lærer man også om kompostering

Det er ikke kun dyrene og deres udvikling og liv, som man lærer om når man bor på bosted for udviklingshæmmede. Man lærer nemlig også om grøntsager og hvad der sker med den mad, som man ikke spiser. Dette kommer især til udtryk i den kompostering man har. For hver dag er det sådan, at hvis der er rester af mad så får grisene og de andre dyr de rester og det som ikke bliver givet til dem, det bliver så i stedet givet til komposteringen. Så på et bosted for udviklingshæmmede lærer man i høj grad dem som bor der om de forskellige livscyklusser som både dyr, grøntsager og mennesker har. Faktisk er det sådan, at de dyr som der er på dette bosted for udviklingshæmmede de er ikke bare til at klappe. For de bliver faktisk brugt til at spise. Det er sådan, at når dyrene er modne så bliver de slagtet og så bliver de nydt af alle på bosted for udviklingshæmmede og så ved alle på Fyn det. For der er altid nogen der bliver lidt bange for det og synes, at det er lidt grænseoverskridende, at man skal dræbe dyr for at spise dem. Men når først de har fundet ud af hvor kød kommer fra så vil de fremover være meget mere opmærksomme på det unikke ved kød og ikke blot tage det for givet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *