Lad dig ikke udnytte når du skal optage et lån

Mange mennesker er relativt desperate når de skal optage et lån. Der kan være et utal af årsager til det. Det kan være de triste såsom et pludselig dødsfald i familien og en bekostelig begravelse. Det kan være sure omstændigheder såsom et tag der er utæt, en dyr mekaniker regning eller det kan være en glædelig begivenhed som en ferie eller et bryllup, som man ikke har nået at spare op til. Årsagerne er underordnede men behovet er aktuelt. Men husk at selvom du skal låne pengene akut er der mange penge at spare i det lange løb ved at trække vejret og overveje omstændighederne nøje.

Kontroller dine muligheder for at tage et lån

Når du skal optage et lån og skal undersøge dine muligheder kan du med glæde gøre brug af en sammenligningsportal såsom Scandilån.com. Ved at bruge Scandilån kan du nemt sammenligne alle forskellige finansieringstilbud, som der er derude. Der er et væld af dem og medmindre man har dem alle sammen side om side kan det være vanskeligt at sammenligne dem. Så selvom du har behov for pengene så undersøg mulighederne nøje inden du træffer valget.

Hold øje med de skjulte omkostninger

Der kan være en del skjulte omkostninger, som du skal holde øje med når du optager et lån. Der kan være mindre betalingsgebyr eller andre serviceomkostninger. Selvom disse er begrænsede så kan det blive til mange penge på sigt. Eksempelvis tager nogen 25 kroner såfremt du ikke er tilmeldt betalingsservice. Det lyder ikke af meget, men er gælden kun på 5000 kroner så udgør 25 kroner månedligt 16% af lånebeløbet om måneden som skal påføres renterne. Når du laver denne udregning så bliver det til mange penge og derfor bør du holde øje med disse skjulte omkostninger.

Selvom der kan være skjulte omkostninger kan du dog altid sammenligne ÅOP for at få et overblik over hvilke lånemuligheder du bør undersøge nøjere. Årlige omkostninger i procent viser hvor meget det koster i procent at låne når omkostningerne er medtaget.

Et godt råd uanset hvilken årsag der har brugt du har brug for lånet så sørg for at tag et lån du kan betale af. For ellers havner du hurtigt i en gældsspiral. Så optager du et lån for at afvikle et andet og på denne måde fortsætter det indtil du går personlig konkurs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *