Kød grossist

Kød grossist – en kort guide

De fleste mennesker i Danmark er vant til at spise kød jævnligt. Dette er fordi, at kød smager rigtig godt hvis det tilberedes ordentligt. Der er mange gode grunde til at spise kød. Hvis man træner og følger et bestemt træningsprogram, så vil kød nærmest være obligatorisk hvis man gerne vil vokse sig større. Dette er fordi, at kød indeholder en masse proteiner som gør at muskelmassen kan blive større når man spiser et godt stykke kød i den periode hvor man træner.

Kød findes i mange forskellige former og i mange forskellige nuancer. Hvor meget man kan indtage er naturligvis op til den enkelte selv. Det er dog klart at under en dansk julefrokost, så er kød en unægtelig del af menuen. Dette kunne f.eks. være i form af flæskesteg, and, gås og så videre. Der er således mange gode grunde til at spise kød, men især også mange anledninger hvor dette kan gøres. Det er blevet nævnt, at julefrokosten var en begivenhed hvor kød blev indtaget i et stort omfang, og det samme gjorde sig gældende ved fester og fødselsdage. Det skal dog bemærkes, at det at spise kød i Danmark ikke er noget unikt privilegium. De fleste mennesker i dag, har således råd til kød, og til at spise det hver dag.

Spørgsmålet er så bare, hvor alt dette kød kommer fra. I Danmark har vi selv en stor kvæg industri. Det samme gør sig gældende for griseindustri og grisetransport. Dansk kød eksporteres således til udlandet, fordi man mener at det er så god en kvalitet.

Der er forskellige måder, hvorpå man kan få kødet ud i butikkerne og derefter til slutbrugerne som konsumerer kødet. En af disse muligheder er via en såkaldt kød grossist. En kød grossist er en virksomhed som har sin primære beskæftigelse at indkøbe kød og sælge det videre til en rimelig pris. Når man er en kød grossist så har man lettere ved at samle tingene på et sted og så videre distribuere dem til de forskellige virksomheder.

Det skal bemærkes at de danske kødgrossister er dygtige og lever op til danske og europæiske standarder, når det gælder en kvalitetssikring af kødet. En kød grossist kan således i de fleste tilfælde levere fra dag til dag, hvor kødgrossisten kommer rundt i sine forskellige transportmuligheder og bringer kødet til den virksomhed som skal sælge det videre, eller som evt. selv vil reproducere kødet, før det kommer til en slutforbuger. Dette kunne f.eks. være i de tilfælde, hvor der er tale om en restaurant, eller et spisested, som vil bearbejde kødet før det sælges til gæsterne.

Herudover er der naturligvis en række supermarkeder og lokale slagtere som gerne vil købe kød fra en kødgrossist så de kan videresælge det. Der er således mange fordele ved, at benytte en kødgrossist, hvilket også inkluderer det prismæssige aspekter, i og med at en kødgrossist kan gøre det billigere, da vedkommende har sine netværk rundt omkring i Europa, som leverer kød til den pågældende. Dette betyder således at man får en god kødoplevelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *