begravelse

Det kan være hårdt at miste en kær – få hjælp til at komme igennem det

Vi har alle sammen her i livet nogle personer vi holder af og elsker. Nogle flere end andre, bevares, men stort set alle har nogle mennesker, som de bare elsker utrolig højt. Det er desværre sådan, at livet går sin gang, og på et tidspunkt kommer der en dag, hvor de personer man elsker ikke længere er her mere. For nogle kan dagen komme som slutningen på et længere sygdomsforløb, og for andre rammer den mere pludseligt. Man skal dog ikke undervurdere, hvor hårdt det er under alle omstændigheder. Uanset hvor meget man forsøger at forberede sig, så kan man det aldrig helt. Ofte vil folk tro, at de er nogenlunde klar på at sige farvel, men når så dagen kommer, så bliver man faktisk meget mere ked af det, end man lige havde regnet med. Man skal dog trøste sig selv med, at man ikke er ked af det for evigt. Der er dog bare lige en tid man skal komme igennem, og det er vigtigt at gøre hvad man kan, for at det bliver så let som overhovedet muligt.

Få hjælp til det praktiske

Noget af det som jo følger med alle dødsfald er alt det praktiske. Der skal muligvis tages stilling til om vedkommende skal begraves eller bisættes, eller om der skal ske noget helt tredje. Under alle omstændigheder skal selve ceremonien arrangeres, og det kan godt være hårdt at skulle igennem det. Specielt hvis man står med det alene. Det kan derfor godt være en rigtig god ide, at få en bedemand til at hjælpe til med begravelsen. Hvis det er første gang man mister en kær, så har man selvfølgelig svært ved at finde den rigtige bedemand. Man kan dog være helt rolig, for der findes så mange gode og professionelle bedemænd, som har rigtig meget erfaring med at håndtere begravelser. Specielt inde omkring København og Gladsaxe skal man ikke være bekymret for, om man kan få arrangeret en ordentlig begravelse. På den måde kan man altså lægge lidt af ansvaret fra sig, og lettere bruge kræfter på at bearbejde sorgen på en lidt anden måde.

Snak tingene igennem

Mange ved ikke helt, hvordan de skal bearbejde sorgen. De lukker sig selv lidt inde, og det er også helt naturligt. Man bør dog forsøge at tvinge sig selv lidt til at snakke med andre om det. Når man får sat ord på, hvordan man har det, så kan man lettere få det bearbejdet. Det kan også være, at det faktisk går op for en, at man ikke har det som man tror det, hvis man nu får sat ord på det. Det vil faktisk også vise sig ofte, at andre folk sagtens kan relatere til, hvordan man har det. Andre folk har jo også mistet, og det kan være man kan lære lidt af deres erfaringer, og på den måde gøre sin egen situation en smule lettere at komme igennem.

Kilde: http://www.dinlokalebedemand.com/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *