Personskade

Hvordan ved jeg, om jeg kan få udbetalt personskade erstatning?

Vi har sikkert alle sammen prøvet at komme galt af sted på et eller andet tidspunkt. Det starter endda allerede fra vi er helt små. Når man er lille har man nemlig ikke de samme mekanismer som kan mindske ens skader. Det er også derfor at små børn faktisk ofte kommer til skade. Det udvikler sig dog med tiden, og jo ældre vi bliver, jo mindre skulle vi gerne komme til skade. Det kan dog sagtens ske alligevel. Nogle gange er det bare nogle små skader, som et snitsår i fingeren under madlavning. Andre gange er det store skader, som for eksempel brækkede lemmer eller andre væmmelige ting. Nogle gange når man kommer til skade, er man faktisk berettiget til at få noget erstatning. Det afhænger naturligvis af graden på skaden, men også i høj grad af, hvordan skaden er opstået. De fleste har dog godt nogenlunde en fornemmelse af, hvornår de måske kan få udbetalt nogle penge. Det kan dog godt alligevel være lidt af en jungle.

Erstatning både ved trafikuheld og under arbejde

Man kan få personskade erstatning for mange ting, men det hyppigste som folk nok for udbetalt erstatning for, det er i trafikuheld og skader som sker på arbejdspladsen.

I trafikken er det jo desværre sådan, at vi har med store farlige køretøjer at gøre, så hvis de løber lidt løbsk, så kommer folk til skade. Nogle gange er det rigtigt slemt, mens det andre gange ikke er så slemt. Folk som har været impliceret i et trafikuheld, hvor de måske var uden skyld, kan nok godt have en fornemmelse for, at der kan komme lidt erstatning deres vej. Mange ved dog ikke, at det faktisk også kan være tilfældet, hvis man decideret har været skyld i trafikuheldet. Det er nemlig sådan i Danmark, at der med motorkøretøjer gælder det som hedder objektivt ansvar. Det betyder i realiteten bare, at du bliver holdt ansvarlig for den skade din bil har lavet, uanset om du har været skyld i den eller ej.

Ved arbejdsskader er det lidt noget andet. Kommer man til skade på arbejdspladsen og vil have erstatning herfor, kræver det at der har været nogle som har handlet ansvarspådragende. Det kan være tilfældet, hvis arbejdsgiveren har undladt at sætte ordentligt sikkerhed op, ligesom det også bare kan være mangel på information til den pågældende medarbejder. Det vil altså sige, at medmindre man selv har været direkte skyld i skaden, så er muligheden for at få erstatning god.

Få rådgivning

Har man været ude for en skade, og er man i tvivl om man er berettiget til erstatning, så er det heldigvis ikke noget, som man skal sidde og bøvle med selv. Der findes mange folk som sidder og arbejder med disse sager til dagligt, og de er mere end interesseret i at hjælpe. Der findes sågar stedet og hjemmesider på nettet, hvor man kan kontakte professionelle folk, som altså kan give deres syn på sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *