Hvad er hypnoterapi? Og hvad kan jeg bruge det til?

Allerede fra start af skal det gøres klart, at der er og altid vil være forskel på at opsøge en hypnotisør og en hypnoterapeut, da de beskæftiger sig med to helt forskellige ting, men det har de færreste – desværre – forstået. Hvis du gerne vil lære at slappe mere af og bare har behov for en afslappende session, så er der mange, der vælger at opsøge en hypnotisør og det er skam også det helt rigtige valg, for hvad en hypnotisør lige netop kan er, at få folk til at slappe dybt af, komme i hypnose og herefter vil han eller hun give dem en masse gode, positive forslag (du vil opleve, at langt de fleste hypnotisører kalder det for suggestioner), som kan bruges til enten forandring eller til at motivere dig til at skabe ændringer i din tilstedeværelse. Det betyder også, at det er af ovenstående årsager, at du skal vælge at søge hjælp fra en hypnotisør, men det er vigtigt at understrege, at det ikke er sådanne ting, som en hypnoterapeut og dermed heller ikke hypnoterapi vil kunne hjælpe dig med, så hvis du f.eks. gerne vil finde motivationen til at klare dig bedre på jobbet eller i skolen, så er det en hypnotisør, du skal have kontakt til, for så er det hverken en hypnoterapeut eller hypnoterapi, der kan hjælpe dig videre.

Hvad er hypnoterapi og hypnoterapeuter, så?

Som det også ligger i navnet, så vil en hypnoterapeut kunne tillige arbejde terapeutisk med hypnose. Der findes et væld af forskellige former for værktøjer, men af de mest almindelige og mest anvendte af slagsen er, at du tidsmæssigt bliver ført tilbage til nogle af de tidligere hændelser i dit liv, som har haft en form for betydning for dig efterfølgende og her vil du så få mulighed for at ændre dem, tilføre dem voksne ressourcer eller nye synsvinkler, så de ikke længere vil have så stor en indflydelse og indvirkning på din tilstedeværelse og dit liv. Det betyder også, at der fortsat vil blive arbejdet med suggestioner, hvis du tager kontakt til en hypnoterapeut og beder hende eller ham om at udføre hypnoterapi på dig, men forskellen er dog, at det er det eneste, som en hypnotisør arbejder med, hvorimod man under hypnoterapi også vil arbejde med andre former for værktøjer og redskaber, hvilket blandt andet inkluderer gestalt- eller indre barn terapi, og reframing teknikker, regression og progression. Hypnoterapi har i rigtig mange sammenhænge vist sig at være utrolig effektivt i forbindelse med ændring af gamle vaner, fastlåste holdninger såvel som i forbindelse med behandling af uønskede følelser og adfærdsmønstre, hvorfor der også er flere og flere, der får øjnene op hypnoterapi og rent faktisk vælger at anerkende det som en reel form for terapi.

Der findes hypnoterapeuter hele landet over

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil give hypnoterapi et forsøg, så skal du ikke være bange for, at der ikke er mulighed for at finde frem til en hypnoterapeut i nærheden af dig, for, som det også nævnes ovenfor, så er der flere og flere, der vælger at anerkende det som en reel form for terapi og der er dermed også flere og flere terapeuter, der vælger at kaste sig over hypnoterapi. Det betyder også, at uanset om du er bosat i Aalborg, i København eller i en mindre by i Sønderjylland, så vil du med garanti kunne finde frem til en dygtig hypnoterapeut, der også har tid til at hjælpe dig ved hjælp af hypnoterapi, for i dag findes der ganske enkelt hypnoterapeuter hele landet over, så det er sjældent, at du skal køre synderligt langt for at finde en klinik, hvor de tilbyder hypnoterapi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *