Flere tvangsauktioner i Region Sjælland

I forhold til tidligere år er der udbredt optimisme på boligmarkedet grundet et stadigt faldende antal tvangsauktioner. Det er gode tegn på økonomisk opsving, at bl.a. færre bliver nødsaget til at sælge deres hus på tvang, da årsagen til tvang er manglende økonomi til at blive boende i ejendommen. Denne utilstrækkelige økonomi kan hænge sammen med arbejdsløshed, sygdom, skilsmisse o.l., og fører til at de månedlige ydelser ikke længere falder til tiden som hidtil.

Normalt vil boligejere under disse forhold forsøge at sælge deres bolig på almindeligvis, for derefter at finde et billigere sted at bo. Det besværliggøres dog af boligmarkedet, som visse steder synes at være fastfrosset, hvilket for nogle danskere umuliggør et salg.

Et af disse områder er Region Sjælland, hvor særligt seks kommuner er særdeles hårdt ramt. Det drejer sig om kommunerne Næstved, Odsherred, Lolland, Guldborgsund, Kalundborg og Slagelse, der tilsammen står registreret for en femtedel af hele Danmarks tvangsauktioner.

Tvangsauktioner er en glidebane

Det er vigtigt som samfund at vi formår at samle borgere op, som har været nødsaget til at sælge deres bolig via tvangsauktion. Disse borgere sidder i uholdbare økonomiske situationer, hvilket forværres af, at de ikke får markedsværdien for deres bolig, men blot prisen på tvangsauktionen som typisk er væsentlig lavere.

Salget af boligen frigiver naturligvis lidt penge, men disse går generelt til banken, realkreditinstituttet og andre skyldnere, hvilket efterlader sælgerne med begrænset økonomisk fordel ved salg af ejendommen.

I de yderste nødstilfælde kan det starte en glidebane, hvor borgerne mangler penge i helt akut grad. Dette har bl.a. været vist i TV2´s programserie ”Danskere på tvang”, hvor familierne har kæmpet med en økonomi som kun holdes sammen via f.eks. børnenes fritidsjob. De låner måske penge via kviklån, da dette er det nemmeste for dem, forsøg f.eks. at lån penge nu her for at se hvor nemt og hurtigt det faktisk er.

Det er derfor positivt, at der trods alt er færre tvangsauktioner på dette tidspunkt (kilde), og så må man sætte ind i de kommuner, hvor hjælpen kræves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *