Find den rigtige champagne til festen

Champagne er næsten obligatorisk, når der er noget, der skal fejres. Hvad enten det er en konfirmation, studenterfest eller fødselsdag, man skal holde, er det næsten tradition at servere champagne på et eller andet tidspunkt gennem festen. ChampagneIsær til velkomstdrink egner champagnen sig godt, men den fungerer også udmærket som ledsager under måltidet eller som vin til desserten. Men holder man en større fest, handler det også om, at man skal finde en champagne, som ikke er for dyr, sådan at man kan have råd til at købe rigeligt. Derfor kan det godt betale sig at bruge lidt tid på at finde den rigtige champagne til festen, så man ender op med en champagne, der både smager godt og findes til en overkommelig pris.

Hvilken champagne?

Der findes mange forskellige slags mousserende vine, der alle går under begrebet ”champagne”. Definitionen på en champagne er blot, at det er en vin, der er sekundært gæret i flasken, hvilket giver den karakteristiske kulsyre og brus. Derfor er der store variationer inden for forskellige champagner, der er bestemt af blandt andet druesort, dyrkningssted og efterfølgende behandling. Alt dette giver samlet en stor variation af smag, som kan gøre det svært at vælge. Dog er der visse retningslinjer. For eksempel egner en tør og let version sig bedst til velkomstdrink, mens en kraftigere og sødere vin kræves til et måltid eller desserten. Sidst men ikke mindst handler det om smag og behag, så inden festen kan det være en god idé at prøve flere forskellige, så man også selv synes om det, man serverer for sine gæster. Hvis det er svært at finde rundt i junglen af forskellige betegnelser og typer af champagne, kan det være fordelagtigt at undersøge mulighederne på internettet eller eventuelt opsøge en vinkyndig i supermarkedet eller en vinhandel, der kan give professionelle råd og måske give nogle bud på en god vin, der både smager godt og er billig.

Opbevaring og servering af champagnen

Når du så har valgt din champagne, er det vigtigt, den bliver opbevaret rigtigt indtil festlighederne. Dette betyder, at den skal opbevares tørt, mørkt og i rolige omgivelser, sådan at den ikke bliver rystet. Når den skal serveres, får man den fulde oplevelse på en temperatur ved 9-11 grader. Uanset hvad er det vitalt, at champagnen ikke rystes, inden proppen tages af, da den så vil skumme over, og noget af indholdet vil gå tabt. Med dette i baghovedet er du et skridt tættere på en vellykket fest med god champagne, der ikke har kostet det hvide ud af øjnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *