svømmebriller

En guide til svømmebriller

Svømmebriller er uundværligt tilbehør for mange der svømmer. Hvad enten du svømmer i din fritid, er en triatlet eller er professionel svømmer. Uden et par svømmebriller kan det nemlig godt være udfordrende at svømme crawl mens man samtidig forsøger at holde rytmen. Deres vigtigste rolle er dog at sørge for, at du ikke får vand i øjnene mens du svømmer. På den måde kan du nemmere se og orientere dig under vandet mens du svømmer.

Før du køber svømmebriller

Før du tager ud og køber dig nogle nye svømmebriller, er det en god ide at være opmærksom på en række ting.

Først og fremmest er det vigtigt at de har en god pasform. Det betyder at de helst ikke må stramme eller gnave når du har dem på. Der er to ting som gør, at svømmebriller sider behageligt på dig: beskyttelsen omkring glasset og regulering over næsen. Beskyttelsen omkring glasset skal helst være lavet af gummi eller silikone, da det er mest behageligt. Det skal helst ikke være lavet af plast, som mange billige svømmebriller desværre er. For at kunne tilpasse brillerne specifikt til dig og dit ansigt skal du sørger for, at brillerne har mulighed for regulering hen over næsen.

Desuden er det vigtigt at brillerne slutter tæt omkring dine øjne. Du har sikkert prøvet at få vand i dine svømmebriller før, og ved derfor også at der ikke er noget mere irriterende, når man svømmer. Når du skal til at købe svømmebriller kan det derfor være en god ide at lave en lille test af brillerne. Det gør du ved at presse brillerne op omkring dine øjne uden at sætte stropperne omkring hovedet. Bliver brillerne siddende efter du har sluppet dem, så er det fordi, de har suget sig fast til dit ansigt. Det er et godt tegn, da det nemlig betyder at de slutter tæt.

Sidst men ikke mindst skal du være opmærksom på, at brillernes glas har den rigtige farve. Det sikrer nemlig at du har den bedst mulige sigtbarhed når du svømmer. Farven på svømmebrillernes glas har altså betydning for, hvor godt du kan se gennem dem. Der findes flere forskellige farver af glas til svømmebriller som alle passer til forskellige forhold. Eksempelvis bruges farvede glas, som ofte er mørke eller mørkeblå, til forhold, hvor der er stærkt lys. Der er flest fordele ved at sådanne briller, hvis du svømmer udenfor i solen, netop fordi de minimerer refleksioner og genskin fra solen. Klar glas, som ofte er enten helt klar eller lyseblå, er bedst at bruge i svømmehaller eller udendørs, hvis det er overskyet. Du opnår altså den bedste sigtbarhed med disse briller, hvis der ikke er noget lys som kan reflektere i vandet.

Open Water svømmebriller

Udover almindelige svømmebriller findes der også nogle, som er specielt egnet til at svømme i åbent vand. Når man skal svømme i åbent vand er det bedst med svømmebriller, som giver et bredt udsyn. Det skyldes at der er mere at holde øje med i åbent vand såsom brandmænd. Open Water svømmebriller er lavet som en maske, der dækker både øjne og næse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *