øje

Brug dine kontaktlinser med omhu

Forestil dig at du længe har gået og undret dig over, at skriften på alle skiltene og underteksterne på tv’et pludselig er blevet meget mindre end de plejer at være. Nogle gange kan du ikke se nummeret på bussen før den holder lige foran dig, og til møderne på arbejdet kan du ikke altid følge med i det der foregår på power pointen. Endelig tager du dig sammen, indrømmer over for dig selv at problemet nok i højere grad ligger hos dig end hos omgivelserne, og bestiller en tid til en optiker i din hjemby i Helsingør eller Fredensborg. Her får du foretaget en synsprøve, og ganske rigtigt; det viser sig at du nærmest er blind som en kirkerotte. Det er selvfølgelig en ærgerlig besked at få, men samtidig er det også glædeligt, for nu har du endelig muligheden for at gøre noget ved problemet.

Der er nemlig en række muligheder for hvad du nu kan gøre. Den første, og mest omfattende, er en laseroperation. Dette indgreb løser problemet forholdsvist permanent, men samtidig har det også en række bagsider. Det er enormt dyrt, det er besværligt, og der er potentiale for at indgrebet slet ikke virker. Så er briller det nemmere og mere oplagte alternativ; en smart lille gadget som, sikkert placeret på næsen, sikrer dig at du får synet og den gode kontakt med dine omgivelser sikkert tilbage. Briller er det langt de fleste dårligt seende tyr til, men selv disse universelle udstyrsstykker har deres problemer. De kan nemlig medføre en del besvær, særligt i forbindelse med fysisk aktivitet. Når man løber og sveder kan brillerne nemlig blive snaskede, ryge af eller gå i stykker. Og når det regner, så er det tykke glas næsten som at være adskilt fra verden af et par regnvåde vinduer.

Det er en god idé med både briller og kontaktlinser

Derfor er den sidste løsning, nemlig kontaktlinser, på mange måde den mest ideelle. Med de små plastikstykker som man med fingeren placerer direkte på øjet kan man se hele verden tydeligt, og uden at skulle bekymre sig om lægeaftaler eller tilduggede brilleglas. Når du derfor skal vælge hvordan du vil angribe dit synsproblem, så er kontaktlinser helt sikkert en god løsning for dig. Med disse får du langt større frihed. De er små og praktiske at have med omkring, og kræver kun få minutter at tage ind og ud om morgenen. Samtidig er du ikke forhindret i nogle former for fysisk aktivitet, hvis dette pludselig skulle komme på tale. Dog skal du også huske, at alle roser har torne – og kontaktlinser er, hvor smarte de end er, ingen undtagelse. Det er nemlig sådan at de kan irritere øjnene, hvis du bruger dem uafbrudt. Det er derfor for det første en god idé at lade der gå nogle timer om morgenen før du tager dem i eller nogle timer om aftenen efter du tager dem ud – og så er det altid en god idé at have at par briller til at aflaste.

Læs mere om kontaktlinser på: http://www.fredensborgbriller.dk/kontaktlinser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *