Bredbånd – en kort guide

Vi hører tit i reklamerne om bredbånd, hvad det koster og hvilke udbydere der er. Men mange ved faktisk ikke helt hvad bredbånd er, og hvad det bruges til. Bredbånd opstod omtrent på samme tid med internettet, da bredbånd er selve forbindelsen, der oprettes, for at man kan være online. Bredbånd er som sådan ikke defineret, men siges at være en kontrast til de tidligere 56K modem forbindelser, hvorfor et bredbånd siges at være alle modemmer der har flere end 56 kilobit i sekundet, altså en hurtigere løsning på at få internet, i takt med at teknologien udvikles. Et bredbånd er altså en nødvendighed, for at kunne få internet forbindelse – hvorfor det straks bliver mere interessant, for flere og flere at følge med. For hvad skulle vi gøre nu til dags, uden internet…

BredbåndNår man nu ved hvad bredbånd egentlig er, kan man begynde sin søgen på at finde den rette bredbåndsforbindelse til eget forbrug. Denne søgning starter på Bredbaandsguiden.dk. Der er nemlig ingen grund til at betale for meget, hvis man kun er en enkelt der bruger det. Ligeledes skal man bruge et bedre og hurtigere bredbånd, hvis man er mange om at benytte internettet. Udover at overveje hvor mange i er, til at bruge internettet, må man ligeledes også vurdere hvilke hjemmesider man besøger mest – da nogle bruger mere end andre. Eksempelvis er de kendte filmtjenester på internettet blevet meget populære, men de sluger altså mere hastighed og bredbånd, end enkelte google søgninger gør, hvorfor dette også har stor betydning for hvilket bredbånd man skal have. Er i en stor familie, kan det derfor betale sig at undersøge hvilke hjemmesider, der bliver benyttet mest, så i ikke skal sidde og råbe af et langsomt internet.

En tredje ting, ud over forbrug og hvad bredbånd er, er at der findes tre typer af hastigheder af bredbånd, som man skal kigge på inden man køber. Først er der downloadhastigheden, som af navnet, er den hastighed der bruges, når man henter ting ned fra nettet. Den næste hastighed er minimumshastigheden, som er den minimale hastighed du kan få, som din udbyder lover og giver garanti for. Den sidste hastighed er uploadhastigheden, der indebærer de ting, som du selv ligger op på internettet. Disse tre hastigheder skal du kigge godt efter, når du skal vælge udbyder. Når man kender til disse tre typer af hastigheder, kan man altså bedre vælge fra eller til med hensyn til hvilken udbyder man kunne tænke sig. Afhængigt af hvor du bor, kan minimumshastigheden godt være ekstremt lav, hvorfor du kan opleve meget langsomt internetforbindelse. Så at kigge sig grundigt for, kan betale sig. Når du nu ved hvad bredbånd er, og hvad man skal være opmærksom på at kigge efter, kan du nu begynde din søgen efter hvilken udbyder du kunne tænke dig. Der er mange forskellige at vælge imellem, og heldigvis for det, da man på denne måde kan være sikker på, at finde den helt rigtige – så man kan gå på internettet uden problemer og endda med lynets hast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *