senge

Børn vinder meget ved at tage på lejrskole

Hvert år tager massevis af folkeskoleklasser og spejdergrupper afsted på lejrskole for at opleve en weekend væk fra mor og far, hvor den sociale læring og fællesskabet er i fokus. Du kan måske selv huske din første tur på lejrskole? Hvordan du var splittet mellem at glæde dig helt enormt og at være lidt nervøs for alle de dage uden mor og far. Entusiasmen når du kom hjem og fortalte om alt det du havde oplevet. Måske har du selv et barn, der skal på sin første lejrskole? Er du nervøs for hvordan det skal gå? Der er ingen grund til bekymring. Udflugten til lejrskolen er et af de vigtigste trin i dit barns udvikling.

Lejrskole modner børnene

Turen på lejrskolen er for børnene ikke bare ferie. Det er en helt central og vigtigt del i deres udvikling og modningsproces. Selvom du måske ikke kan holde ud at tænke tanken, bliver din lille purk voksen en dag og skal stå på egne ben. Her er lejrskolen de første spæde skridt på vej mod denne selvstændighed. Væk fra mor og far tager lærere eller spejderledere over med hensyn til børneopdragelsen et par dage. Børnene går op og ned af hinanden. De skal sammen med de voksne lærere finde løsninger på problemer i situationer, de ellers ikke bliver udsat for i klasseværelset. Problemer omkring aftensbordet og forskellige meninger om hvorvidt lyset skal være tændt eller slukket, når man lægger sig til at sove er blot nogle af de udfordringer børnene bliver sat overfor. På lejrskolen møder børnene hinandens hjemmelige vaner og skal finde kompromisser. Deres samarbejdsevne bliver udviklet og afprøvet konstant under sådan et ophold. En evne der bliver et vigtigt værktøj for dem senere i livet.

Du skal dog som forælder ikke gå og være bange for at din søn eller datter, blot bliver overladt til sig selv. Børnene er stadig i trygge rammer, når lærere og ledere gør deres bedste for at skabe en sjov og tryg atmosfære og nogle begivenhedsrige dage. Det er ikke uden grund, at dit barn kommer stolt hjem og fortæller om alt det, han eller hun har oplevet. Selvfølgelig er det stolt af sit første møde med kunsten at stå lidt på egne ben.

Tag på lejrskole i Hillerød og Nordsjælland

Er du selv folkeskolelærer eller spejderleder og står overfor at skulle arrangere en lejr for dine elever? Trænger I til at komme væk fra hovedstadens bilos og larm? I Hillerød og Nordsjælland er der masser af muligheder for en god lejrskole. Lav orienteringsløb i de smukke nordsjællandske skove eller bag snobrød over bål på stranden med guitaren, der klimprer de klassiske lejrbålssange. Gør lejrskolen til en god oplevelse for både dig og din klasse eller spejdergruppe. Der et væld af oplevelser, der venter på jer i den nordsjællandske natur. Efter en vellykket lejrskole med dine elever vil du stolt kunne sende dem hjem med røde, friske kinder og ikke mindst en masse gode minder og sociale redskaber i baggagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *