gravsteder

Begravelse priser kan være meget høje: Man kan godt ære sine afdøde på en økonomisk ansvarlig måde

En begravelse eller en bisættelse markerer bortgangen af ens kære. Det er ved denne lejlighed at man får mulighed for at vise sin respekt, at mindes gode stunder, at sørge, at savne og at tage ordentligt afsked en sidste gang. Begravelsen eller bisættelsen er derfor en ceremoni som har en overordentlig stor betydning; det er en sidste hyldest til det menneske man har mistet og en måde for de efterladte at bearbejde sorgen. Af denne grund har alle de efterladte en interesse i at få arrangeret en smuk begravelse eller bisættelse, og det kræver en del praktisk arbejde for de involverede. Spørgsmålet om økonomi opstår dog også i denne forbindelse, hvilket kan være meget svært for de nærmeste familiemedlemmer at bringe på banen, fordi emnerne penge og sorg går meget dårligt i spænd og ofte er temmelig ømtåleligt eller pinligt at snakke om.

Det kan være flovt at snakke om begravelse priser

At skulle bringe økonomi på banen i forbindelse med bortgangen af ens kære kan få de fleste mennesker til at føle sig temmelig kyniske og ufølsomme. Spørgsmålet om økonomi er dog et ganske reelt og centralt aspekt af det at begrave sine kære – for der kan være ganske mange omkostninger ved en begravelse, idet der er rigtig mange praktiske valg som man skal tage stilling til. Det siger sig selv at intet er gratis – og det er derfor en god idé at kigge sig for i forbindelse med begravelsespriser – hvad enten det gælder prisen på kisten, blomsterne og rustvognen. Midt i sorgen kan det dog være ganske svært at navigere rundt i alle disse priser og dermed foretage økonomisk ansvarlige beslutninger: Man kan være styret meget af sine følelser og føle sig overvældet – og man kan have dårlig samvittighed over at lade sig styre af økonomisk ansvarlighed, når mindet om ens afdøde familiemedlem skal æres. Det bør dog ikke være spor flovt at tage beslutningerne ud fra et økonomisk perspektiv, særligt ikke hvis man ikke har en klar forestilling om hvad ens kære ville have ønsket.

Få hjælp fra en begravelsesforretning til at overskue begravelse priser

Er man i tvivl eller så dybt i sin sorg at man ikke kan overskue at skulle tage for meget stilling til priserne på kister, kistepynt, rustvogn og ilægning, kan man få hjælp fra en begravelsesforretning i Ballerup. Her kan man roligt og trygt få en samtale om hvad der kan gøre begravelsen billigere hvis man ikke har så meget til rådighed eller hvis formaliteterne ikke var så vigtige for afdøde, og man kan komme frem til hvad der er det vigtige i forbindelse med begravelsen og hvor man dermed skal afsætte de største beløb. En begravelse bør naturligvis handle om mindet af afdøde, men det bør heller ikke ruinere de efterladte eller give dem økonomiske bekymringer og problemer. Det er derfor vigtigt at have balancen imellem det økonomisk ansvarlige og det smukke, symbolske eller meningsfulde for øje.

Kilde: http://www.ballerupbegravelser.dk/priser/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *